De kracht van loslaten

Home

Loslaten, daar word je mee geconfronteerd in situaties die veel van je vragen. Als een verbroken relatie, een scheiding, een overlijden van een dierbare.
 
Maar ook als je in situaties terecht komt, die je pijn doen, boos maken, of irriteren. Er blijft iets hangen in je hoofd.  We vinden het dan moeilijk en zwaar om datgene wat in ons hoofd zit, los te laten. 

Plan gerust een online consult in

De mens wil weten waar die aan toe is

We willen immers weten waar we aan toe zijn. Waar we in werkelijkheid mee worden geconfronteerd, zijn de emoties die de situatie met zich heeft meegebracht. Die emoties blijven galmen, worden gedachten en dat blijven we vasthouden. 

Zorgen maken

Niet alleen na een gebeurtenis, houden we iets vast. Vasthouden doen we ook, als we ons zorgen maken over iets. Over geld, kinderen, relatie, partner, ouders, familie, de toekomst.

We geven ons brein alle ruimte voor deze gedachten. Op een gegeven moment wordt het een gewoonte. Die ons aardig kan tarten. We hebben niet eens meer in de gaten dat we het doen. Maar het lijf merkt het wel.

Die moet elke dag overuren draaien, om jou de energie te leveren, waar zorgen maken, om vraagt. Het lijf houdt dit lange tijd vol, maar op een gegeven moment knapt het. Net als een elastiek. 

Loslaten en in je kracht komen te staan

Toch zul je op een gegeven moment iets moeten, anders maak je jezelf horendol. Dan is loslaten de enige weg. Loslaten is je overgeven aan het leven, het onbekende. Het leven gaan accepteren zoals het is.

Opnieuw balans vinden van het leven, waardoor je lijf geen overuren hoeft te maken. Dan kom je weer in je kracht te staan. 

De kracht van loslaten

De kracht van loslaten ervaren, is de power in jezelf toelaten. Is de zorgen onder de loep nemen. je afvragen zijn ze reëel. Is daarnaast rouwen.

Het doorlopen van een rouwproces. Is het herkennen van destructieve emoties. Inzien dat ze jouw kracht ondermijnen. Is bewust worden wat wel bij je hoort en niet in gedachten. Dat is de kracht van loslaten.